Barkácsolás * – Drive-by

Egy átlag magyar állampolgárnak mi jut eszébe, ha olyan rendszámot lát, ami úgy kezdődik, hogy GTA? Éljenek az aranyos kismacsekok, játssz macskáddal minden GTA session után, hogy megtisztulj :) Talán a fiatalabbak jórészének beugrik Tommy Vercetti vagy Carl Johnson neve, de a maradék sokmillió többi embernek valószínűleg nem sok minden.
Ma reggel láttam egy érdekes dolgot: két oszlopban álltak az autók a pirosnál; épp mire piros-sárgára váltott a lámpa, egy pickup előzte ki a konvojt jobbról, átvágva a buszsávba. A rendszáma GTA-val kezdődött. Már-már vártam, hogy a vezetője gépfegyverrel kisoroz balra, felhajt a járdára, kiszáll és elkezd lefűrészelt csövű shotgunnal vagy M16-ossal lövöldözni véletlenszerűen a járókelőkre, elhaladó járművekre, rendőrökre. Aztán persze bizonyára a közeli cukrászdában vett volna egy négygombócos fagylaltot és elindult volna sétálgatni valamelyik sétálóutcán. Hazafelé valószínűleg lopott tűzoltóautóval ment volna, szirénázva, vizágyút forgatva, útblokádokat könnyedén áttörve…
 
Aztán belegondoltam: jobb, sőt szerencse, hogy nem így történt. A valóságban nincs nézelődő mód, sem pedig örökélet vagy állás-visszatöltés. Sajnos? Szerencsére? Ki tudja.
 
* A barkácsolás vadászati szakkifejezés, mozgó járműről való, vadra történő “lövöldözést” jelent

Comments are closed.